Още за Асай Сенсей
 
... и още за Асай Сенсей
В третия том на своята книга ”Best Karate” М. Накаяма Сенсей резюмира Каратето на Асай Шихан със следните думи: “Постоянно променящите се движения на Тецухико Асай, понякога наподобяващи изпълняван във въздуха танц, оставят зрителите зяпнали от възхищение. Избягване под ритащия крак на противника удряйки в слабините отдолу, изплъзване от атаката на разстояние колкото дебелината на лист хартия, скачане за удар с ръка-сабя по врата на опонента, приземяване и обръщане на посоката за подсичане на крака - такива сложни и акробатични постижения като тези, действително използваеми в битка, той изпълнява в Кумите. Вероятно той няма равен. Неговият неподражаем талант води началото си още от младежките тренировки, подсилван от мощни бедра, гъвкаво тяло, дълбоки технически умения, отлични рефлекси, смелост и безстрашие.”
 
Като Сенсей
Шихан Садашиге Като 8-ми Дан JKA е роден на 22 Юли 1943г. в Кочи, Япония. Завършва Икономика в Световно известния университет Такушоку в Токио, където тренира под ръководството на Сенсей Цуяма, Каназава и Уруи.
Влиянието на Сенсей Каназава е много силно и той спечелва място в Инструкторския курс на JKA (Японска Карате Асоциация). След завършването на инструкторския курс отива да преподава Карате в Германия, а през 1966г. JKA го изпраща във Великобритания.
С желанието да предава знанията си и с тоталната си отдаденост в преподаването Шихан Като си спечелва титлата Инструктор на инструкторите.
От 1996г. насам Сенсей Като редовно посещава България.
 
Асай Сенсей